+31 6 47 68 69 09 / +31 6 40 58 74 78 info@js-tennis.nl

JS Tennis & Coaching

JS Tennis & Coaching is in 2016 opgericht door Jade Schoelink en Lennart Reijndorp. Sinds 2017 zijn ze werkzaam op het schitterende TC Park Marlot te Wassenaar en vanaf April 2023 zal Lennart tevens trainingen gaan verzorgen op LTC Oud Wassenaar. 

JS Tennis & Coaching staat voor kwalitatief hoogwaardige (technische) trainingen waarbij de focus vooral ligt op persoonlijke aandacht.

Jade Schoelink,
Heeft gedurende haar jeugd altijd in de top van Nederland meegedraaid en behaalde zelfs een finaleplek tijdens de Nederlandse Kampioenschappen t/m 16 jaar. Hierna is ze in 2008 voor de internationale ranglijst gaan spelen. Tot 2014 is ze professioneel actief geweest en heeft ze zichzelf naar plek 755 op de wereld ranglijst en plek 18 van de Nederlandse ranglijst getennist. Sinds 2011 is Jade ook actief als trainer en coach en wilt ze alle kennis die ze in haar carrière heeft opgedaan delen met al haar leerlingen. In 2023 heeft Jade tevens de hoogst haalbare C-opleiding van de KNLTB succesvol afgerond waarmee ze zich verder verdiept heeft op het gebied van internationaal coachen. 

“Het mooiste aan het geven van training vind ik wanneer de leerling bewust wordt van zijn eigen ontwikkeling en hierdoor alleen maar meer motivatie en enthousiasme krijgt. Vanaf dat moment zie je een leerling echt enorm groeien!” 

Lennart Reijndorp
Partner (en coach) van. Ook Lennart is op jonge leeftijd in aanraking gekomen met de tennissport en heeft tot zijn 12e fanatiek deelgenomen. Op deze leeftijd heeft Lennart er echter voor gekozen zijn golfcarrière voorrang te geven. Na een aantal jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld werd het tijd voor iets nieuws, of eigenlijk iets vertrouwds. Vanaf 2012 is Lennart, als coach van Jade, de wereld over gereisd en heeft ook hij de nodige ervaring opgedaan. Nu proberen Jade en Lennart deze ervaring op een leuke en leerzame manier over te brengen op hun leerlingen en hopen zij ooit één van hun leerlingen naar hetzelfde niveau te brengen.

“Als je kijkt naar wat er nodig is om op het allerhoogste niveau te kunnen presteren zie je dat er een enorm doorzettingsvermogen nodig is. Om dit echter vol te houden is één ding nog belangrijker en dat is dat de speler zich op zijn gemak voelt en plezier heeft in het spel!”

Darja Sumska

Darja is onze nieuwste aanvulling aan het team. In 2017 is de van oorsprong Letse naar Nederland gekomen om een opleiding te volgen aan de Haagse Hogeschool. In 2022 heeft Darja daar succesvol haar studie Sportkunde afgerond. Aansluitend heeft ze bij de KNLTB de opleiding tot tennisleraar A voltooid.

 

Tijdens haar afstudeer stage bij de Tenerife Tennis Academy onder begeleiding van Carl Maes en Fiona Spencer heeft Darja haar eigen onderneming SPEXS: Physical & Performance Coaching opgericht. Zij is ondertussen al 8 jaar werkzaam in de fitness branche en heeft zich de laatste 3 jaar gespecialiseerd in prestatieve fysieke training.

Binnen ons team zal Darja een dubbel functie bekleden waarbij ze zowel als tennistrainer op de baan te vinden zal zijn alsmede de fysieke trainingen voor haar rekening neemt.

Bastiaan Bauman 

Bastiaan speelt al vanaf zijn zesde tennis bij de jeugdselectie van OLTC. In zijn jonge jaren ook nog hockey, voetbal en basketbal gedaan maar tennis bleef zijn grote favoriet. Destijds waren er nog geen jeugdranglijst toernooien, dus je ging van toernooi naar toernooi om je ranking hoger te krijgen. In 2017 won hij onder andere het Masters Toernooi District Leiden in de Heren Enkel. Bij OLTC speelt Bastiaan competitie, eerst bij de Jeugd t/m 17 jaar, hoofdklasse en daarna Mix in de 2e klasse. Dit jaar speelt hij bij OLTC in het 2e heren team en gaat hij 1e klasse spelen.

Op het moment speelt Bastiaan op 3 niveau en hij heeft nog steeds ambitie om het beste uit zijn spel te halen. 

Omdat tennis zijn passie is, heeft Bastiaan dit jaar zijn A-licentie gehaald om les te geven. Nu kan hij zijn enthousiasme ook overbrengen naar zijn leerlingen.

“Het leukste vind ik om spelers te zien groeien in het spel. Als zij veel plezier hebben in tennis en gemotiveerd en gedreven zijn, dan kan ik mezelf daarin terugzien. Ik ben zelf ook zo begonnen en ik ben dat nooit kwijtgeraakt. Ik vind het mooi om mijn passie voor deze sport over te dragen op anderen en daarom ben ik tennistrainer geworden.”

Vladyslav Oleshchenko
Vladyslav is onze buitenlandse aanvulling aan het team. Afkomstig uit Oekraïne waar hij al van jongs af aan in aanraking kwam met tennis. Uitkomend voor het Dynamo Kyiv Club Team heeft hij tot zijn 18e fulltime getraind en gespeeld en deelgenomen aan meerdere nationale kampioenschappen. Vervolgens heeft hij bij verschillende clubs in Oekraïne maar ook in Amerika lessen verzorgd.

Nu zal hij al deze internationale ervaring meenemen naar TC Park Marlot om dit over te brengen op zijn leerlingen. 

Charles Hubert Jansen
Charles Hubert Jansen speelt al sinds 1970 vorige eeuw officieel tennis.Eerder dan de leeftijd van 10 jaar was het niet mogelijk om lid van een tennisclub te worden. Maar hij had inmiddels al 2 jaar tegen de muur gespeeld en mocht hierna lid worden op een tennisclub in Bergen op Zoom. Sindsdien heeft de sport tennis hem nooit meer niet losgelaten. Kreeg ik na voorspelen bij de KNLTB direct bondstraining.Ik speelde toen bij de beste 30 jeugd spelers van Brabant.

Na de middelbare school en ambitie in de kunst en de muziek is Charles naar Den Haag vertrokken om aan de academie van beeldende kunsten te studeren. Met twee rackets en een koffer is hij naar Den Haag gegaan. 

Hij is een niveau 3 speler geweest en traint nu nog veel met vroegere eredivisie en ex-interland spelers om hun en zijn eigen spel in shape te houden. Inmiddels heeft hij al 18 jaar zijn A-licentie en geeft hij tennistraining aan beginnende jeugd en volwassenen.

Om mijn moeder te citeren, en de opvatting van mijn ouders, ik kom uit een groot gezin waar sport hoog in het vaandel staat:

“Sport is gezond en houdt je van de straat. Ik vul hierbij aan dat sport verbroedert en je een volledig mens maakt. Tennis is not virtual, it is real and real interactive!”